Raeon International -【移澳稅務規劃及金融資產管理】(2021年5月29-30日)

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/05/2021
4:00 PM - 6:00 PM

Location
喜來登酒店4樓宋廳

Categories


🇦🇺移澳稅務規劃及金融資產管理免費講座】
報名齊齊學節稅,資產部署唔太難!
好多香港人都會視澳洲為置業投資、升學和退休的理想地,而且樓價及住屋面積都比香港來得吸引。然而澳洲的稅制比起香港有好多分別, 不同範疇的稅率都比低稅率的香港為高。稍有不慎,豈不是所有海外入息及物業增值獲利的被動收入亦有可能需要繳稅,所以移民澳洲前的稅務規劃尤為重要,做多一個舉動已可為你慳不少稅!
利安環球為你的移澳生活做好準備,特別誠邀到新加坡最大財富管理辦公室之一的IPP集團業務合夥人黃志雄先生(Steven), 分享移居澳洲的稅務規劃及合法節稅措施,令你避晒所有稅網陷阱。記得到時帶定簿仔,mark定notes呀!有關講座免費報名, 名額先得先得,歡迎大家參加 。
移澳稅務規劃及金融資產管理
免費講座(名額20名)
主講嘉賓:黃志雄先生 Steven Wong (IPP 策略合夥人)
日期:5月29日及5月30日(六、日)
時間:下午4時 (每日1場)
地點:尖沙咀喜來登酒店4樓宋廳
講座內容:
1. 深度拆解澳洲環球徵稅狀況
2. 如何管理環球資產增值稅
3. 私募人壽保單(PPLI)的應用
4. 經濟復甦前的資產配置部署
同場加映: 墨爾本樓王West Side Place物業展銷會
=========
想知多啲澳洲物業資訊,可以搵我哋了解詳情,我哋都會提供一對一諮詢!即刻搵我哋報名啦!
📞💬Mobile/ Signal: +852 9168 2585
📧 info@rae-on.com

you're currently offline